SVISKEMOS TIL BABY FRA 4 MND

IMG_0441.JPG

Hjemmelaget babymat er gøy å lage!
Spesielt når jenta vår på 7 mnd stort sett sluker det jeg lager. Da er det gøy! Sviskemos er ho veldig glad i og det er godt å ha i frys når ho har litt hard mage eller jeg ønsker å smaks tilsette grøten. 
Sviske inneholder jern, vitaminer og mineraler som er viktig for den lille å få i seg. Når babyen blir 6 mnd forsvinner det jernlageret som de er født med og det er viktig å få det tilført via kosten. Både aprikos og sviske er gode kilder til dette og du kan lage aprikosmos med tørket aprikoser på akkurat samme måte som jeg gjør her med sviske.  En stavmikser anbefaler jeg at du har, det gjør babymatlaging mye lettere og kjappere å lage.

Spar på alt av glass med lokk så har du noe å fylle maten i og fyll de 3/4 fulle så kan du sette de i frys. Står fint i frys i 3 mnd.


 

6 glass med sviskemos :

  • 2 poser sviske
  • 6 store tomme middagsglass
  • vann
  • stavmikser

 

Ha sviskene over i ei gryte og fyll på med vann så alle sviskene er dekket. Sett på lokk og la stå i 8 timer på benken. Kok så opp og skru ned på lav varme. La stå å putre i 20 minutt med lokk. Rør innimellom. Kjør til fin pure med stavmikser. Rør inn noe mere kaldt vann om den blir for tykk. Kjøl ned og fyll på rene glass. Husk å fyll 3/4 fulle for at ikke glasset skal sprekke under frysing.

Bland inn sviskemos i babygrøt eller gi ren mos som et mellommåltid.

Kan stå 4-5 dager i kjøleskap.

 

IMG_0439

 

IMG_9872

♥Når du først er i gang kan du lage både sviske og aprikosmos

♥Ha en fin dag og kos deg med babyen din ♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s