PIZZA MARGHERITA

IMG_6998

På tide med en pizza på bloggen igjen 🙂
Pizza med skikkelig god ost på, må være noe av det beste som finnes!
På en Margherita trenger du bare pizzasaus og ost egentlig! Med noe urter på smaker det enda bedre, men det kan droppes. Tørket oregano eller fersk basilikum er det beste å ha på synes jeg… Og med litt god olivenolje og nykvernet sort pepper på toppen kan det ikke bli bedre ! Jeg forsteker alltid bunnene noen minutter før jeg har på saus og fyll! Dette gjør at du kan steke alle pizzaene samtidig i ovnen etterpå og får garantert sprø bunn og perfekt smeltet ost!


4 porsjonspizzaer 

Pizzafyll :

 • 1 boks passata (Italiensk tomatsaus- finnes i de fleste matbutikker)
 • 2 ferske mozzarella
 • parmesan
 • tørket oregano eller fersk basilikum
 • nykvernet sort pepper
 • Havsalt
 • God Extra Virgin olivenolje

Pizzabunn :

 • 500g mel (ca 8 dl)
 • 325 ml lunken vann
 • 3 ts tørrgjær
 • klype salt

Sett ovnen på 250 grader!

Bland vann og gjær å la det stå et par minutt. Ha mel og salt i en bolle og bland inn vannet. Elt i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutt på medium hastighet. Dekk så bollen med plastfolie og la stå å heve til dobbel størrelse. 40 min-2 timer alt etter hva du har tid til. Ha deigen på melet benk og del den i 4. Kjevle ut så tynne pizzabunner du klarer. Ha bakepapir på stekebrett og legg bunnen på.  Drisle over litt olivenolje og forstek hver pizza i ca 4 minutt. Dette kan gjøres lenge i forveien og bare pakkes i handkle til du skal ha pizza!

Legg på benken igjen, ha på 2 ss saus, ost, urter, salt, pepper og olje på hver pizza. Stek alle fire samtidig om du ha nok brett i 6-8 minutt. Server med en gang med nykvernet pepper og litt olivenolje over.

IMG_7711

IMG_6998

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s