LØVETANNSIRUP

IMG_4266

Løvetannsirup!
Er det noe vi har nok av akkurat nå så er det vell løvetannblomster… Kan brukes til bla. ansiktsvann mot uren hud, plantesaften mot stikk og forbrenninger, te, saft, suppe og sirup. Jeg har bare prøvd sirup.
I fjord sommer var vi på besøk til familien i Sarpsborg, Jon Ånund og Steinar som bor på en utrolig koselig gård litt unna sentrum. Der fikk vi bla. servert pavlova med masse frisk frukt og løvetannsirup på. Det var utrolig godt, og jeg har ikke glemt den siden! De har forskjellige tilstelninger ved juletider og påske og de har en side på facebook du kan besøke ved å klikke her : Kokkimbraathen Gård

Ta med deg et spann ut på en soldag og plukk løvetannblomster uten stilk. Må plukkes på en soldag slik at blomsten ikke står lukket. Sirupen er god til ost, is, kaker, pannekaker, vafler og i te. Smaker litt som honning!
La stå kjølig og den kan holde opptil et år om glasset er tett og helt rent. Fint å ha med som en gave til noen 🙂


Jeg fikk tre glass av :

  • 3 l løvetannblomst
  • ca 1 l vann
  • 1 sitron
  • 1 kg sukker

IMG_4207

1. Plukk 3 liter løvetannblomst uten stilk. Klipp av nederste del av stilk om du fikk med det.
Gjør ikke noe om blomstene går i fra hverandre. IMG_4216
2. Ha i ei gryte med vann og sitron og småkok i en halvtime.
3. Kjøl ned og sett i kjøleskap over natta med lokk på.
4. Sil blomstene i fra vesken i ei sil eller igjennom et handkle og tilsett 1 kg sukker. Småkok i 1,5 – 2 timer til du får sirupkonsistens. Fjern skummet under koking. Pass på å ikke ha for høy varme, da koker det over. Er du i tvil om konsistens har du litt sirup på en tallerken og setter i kjøleskap, så ser du hvordan den blir når den blir kald.
5. Kjøl ned litt og hell sirup på rene glass med tett lokk. IMG_4238 IMG_4266

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s