HAVREFLARN

IMG_2094

Havreflarn! Du skal lete lenge etter en så enkel og rask oppskrift som er så god! Best å lage en stor porsjon, for disse forsvinner fort når du først har begynt! 🙂 Havregryn inneholder mye fiber og vitaminer, så da kan det vel spises med litt god samvittighet ? 😉 Jeg prøvde ut en variasjon med DUMLE karamellsjokolade i, som du ser lengre nede her. Det var veldig godt om du kjenner noen som er litt ekstra kjesken på søtsaker, ellers så er nøtter eller mørk kokesjokolade også veldig godt å ha i. Eller bare hold den så enkel som den er! Godt blir det uansett! Jeg ble inspirert til å lage disse av bloggen til Kaja – BYKAJAGUN.COM og oppskriften er fra Tine.no . Jeg har prøvd å måle opp i dl , da jeg ikke hadde vekt akkurat da.
Nyt selv eller gi i julegave til noen som har det meste 🙂


34-36 små havrekjeks :

  • 75 g smør
  • ca 3,3 dl havregryn
  • 1,5 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver

Sett ovnen på 200 grader. Mål opp alt så går det så mye lettere når du er i gang:) 1. Pisk egg og sukker til eggedosis. 2. Smelt smøret og bland godt inn havregryn. 3. Dryss bakepulver over eggedosisen og bland inn havregrynene. 4. Finn frem stekebrett med bakepapir og fordel ca 9 små porsjoner med t-skje , eller 6 porsjoner med spiseskje om du ønsker store kjeks. 5. Stek små i 5-6 minutt og store i 6-8 minutt.  

IMG_2083 IMG_2094 IMG_2091

Prøv min DUMLE versjon ! Kutt dumle i tynne strimler og fordel litt på hver før du setter de i ovnen. Legg gjerne på litt flere strimler med en gang de kommer ut av ovnen, så smelter det forsiktig inn 🙂

IMG_2085 IMG_2096

RIKTIG GOD FØRJULSTID ❤

3 kommentarer om “HAVREFLARN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s