SMAKFULLE OLIVENOLJER – JULEGAVETIPS

IMG_1997
Et lite julegavetips til dere i dag! Lag din egen smaksolje med søte lapper på å gi hjemmelaget julegave til noen i år. Du trenger få ingredienser, og noen fine flasker som er helt tette i lokket. Flasker og pynt kan du finne på Europris, Clas Olson og UpStairs, interiørbutikker, Eller gjør som meg og spar på flasker du har brukt opp innholdet på og vask godt – så lenge lokket er tett. Pass på å ta minst på toppen av flasken og vask hendene godt for å unngå bakterier i flaska.


HER ER 4 FORSKJELLIGE SMAKER DU KAN VELGE I :
– Lag større mengder om du har mange flasker du vil fylle –

 • CHILI OG HVITLØKS OLJE
  Ha olivenolje i ei gryte og legg i et hvitløksfedd og to hele chilier (helst tørket chili om du har) Varm opp oljen og la stå på lav-medium varme i 15 minutt for å være sikker på å drepe evnt. bakterier. Pass på at chilien og hvitløken er dekket med olje. Kjøl ned og hell på ren flaske. Du kan fjerne hvitløken om du ønsker, men behold chilien i flaska.
 • ROSMARIN OG CHILI OLJE
  Ha olivenolje i ei gryte og legg i noen tørket chilier og ferske rosmarinkvister. Varm opp oljen og la stå på lav-medium varme i 15 minutter. Pass på at rosmarinen og chilien er dekket med olje. Kjøl ned og putt kvister og chili ned i rene flasker og hell på oljen.
 • SITRON OLJE
  Skrell en sitron og ha skallet i ei gryte med olivenolje. Varm opp og la stå på lav-medium varme i 15 minutter. Kjøl ned og fjern skallet fra oljen. (skallet gir bitter smak etter hvert) Fyll på rene flasker.
 • TIMIAN OG ROSMARIN OLJE
  Ha olivenolje i ei gryte og legg i godt med timiankvister og et par rosmarinkvister. Varm opp og la stå på lav-medium varme i 15 minutter. Pass på at alle bladene er dekket av olje. Kjøl ned og dytt kvister ned i flasker og hell på olje.

Pynt med tau/tråd og fine lapper med tips om bruksområder eller fine ord. Oljene er gode å ha på for eksempel : pizza, pastaretter, salater, tomatsauser, wok, på grillet grønnsaker eller på bruschetta.

❤ ØNSKER DERE EI FIN FØRJULSTID ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s